sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Tajuttoman hyvä Tulinen jättikatkarapu-nuudeliwokki

Tää resepti on Lautasellesi-blogista, alla vielä linkki hänen sivustolleen. Tämä ohje on tosi herkulinen, itse oon laittanut aika paljon koriateria mukaan koska, no, pidän aikalailla korianterista :)

http://lautasellesi.blogspot.fi/2014/02/tulinen-jattikatkarapu-nuudeliwokki.html

Tulinen jättikatkarapu-nuudeliwokki 


4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

200 g keitettyjä ja pakastettuja jättikatkarapupyrstöjä sulatettuna
1 iso porkkana suikaleina
1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 salottisipulia suikaleina
pala inkivääriä suikaleina
227 g / 1 tölkki ananaspaloja mehussa + mehu
1-2 kuivattu chili hienonnettuna siemenien kera (itse taisin laittaa kuivattua chilirouhetta reilusti)
1 dl kookoslastuja (ehkä hiutaleet voisi toimia myös, itse en pidä isojen lastujen suutuntumasta)
voita
ruokaöljyä

Kastike:
400 ml kookosmaitoa
sitruunan mehua
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl mirinia (makeaa riisiviiniä)
3 rkl soijaa

3 kiekkoa kokojyvänuudeleita
korianterin lehtiä


Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä n. 3 minuuttia). Valuta vesi pois.

Kaada ananasmehu kulhoon, sekoita maissitärkkelys joukkoon. Lisää kookosmaito, sitruunamehu, chili, mirin ja soija sekä sekoita aineet hyvin keskenään. Laita kulho sivuun.

Sulata wokkipannussa pala voita ja lisää öljy. Lisää pannulle kuuman rasvan joukkoon porkkanasuikaleet, kypsennä niitä muutaman hetken. Lisää inkivääri, sipuli ja valkosipuli sekä kypsennä muutaman hetken aineksia sekoittaen. Lisää kookoslastut, ananas ja kastike. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Lisää nuudelit ja katkaravut sekä sekoita aineet keskenään. Anna kypsyä sen verran, että nuudelit ja katkaravut lämpenevät. Koristele korianterilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti